Aarniometsä

Tervetuloa Aarniometsän maille

Pienessä Veitjärven virtuaalikylässä, Etelä-Pohjanmaan maakunnassa oli aikanaan pieni kartano tiluksineen. Ensimmäiset tilan omistajat pitivät tällä mäellä lypsykarjaa, mutta suuren tulipalon jälkeen 1980 -luvulla oli tilan eläintenpito lähes olematonta. Silloinen omistaja Katariina ja Erkki Vuoksela viljelivät maita aina 2020 -luvulle saakka. Katariinan intohimo ja unelma oli Suomenhevosten kasvatus. Ajan saatossa niitä päätyikin Aarniometsän kartanon maille yksi jos toinenkin.
Tilalle rakentui omia hevosia sekä vuokralla asuvia varten pieni 10 hevosen talli sekä 20 x 40 kokoinen ulkokenttä. Pariskunnalla ei omia lapsia siunaantunut kuin yksi, mutta senkin edestä kunnianhimoa kumpuava Kristina. Tuttujen kesken Stina oppi ensin ratsastamaan, sitten vasta kävelemään. 15 vuotiaana hän kilpaili SM-tasolla omakasvatteisella ratsuponilla ja lähtikin opiskelemaan hevostaloutta. Vuodet veivät Stiinan ratsastamaan ja kilpailemaan Saksaan, mutta aina nuori nainen tiesi palaavansa jonain päivänä takaisin Suomeen.
2022 keväällä Stiina sai soiton isältänsä, äiti Katariina oli tippunut hevosen selästä ja loukkaantunut vakavasti. Toipuminen kestäisi yli vuoden. Pienten järjestelyjen jälkeen Stiina pakkasi elämänsä ja matkusti Suomeen jatkamaan äitinsä jalanjäljissä tallin pitoa. Eikä vain pienessä mittakaavassa. Suurten investointien jälkeen alkoi Aarniometsän uusi aikakausi hevostilana. Isä Erkki viljelee yhä maita ja talon naisväki pyörittää hevostoimintaa. Perheyrityksen voimalla kartano lähti uuteen nousuun!

Aarniometsän kartano on kahdesta nykyaikaisesta tallirakennuksesta koostuva siittola ja kilpatalli Virtuaali-Suomessa. Lisäksi kaksiosaisessa varsapihatossa on erilliset puolet oreille ja tammoille sekä kumpaankin osioon kuuluu laajat ulkoilualueet. Vanha ulkokenttä on uusittu pintamateriaaleiltaan vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia ja sopii myös kilpailuiden järjestämiseen ulkokaudella. Lisäksi uuden tallin yhteyteen rakennettiin kuitupohjainen maneesi, jossa hevosia on mukava treenata myös talvella. Tallin pääpainona on kasvattaa sekä kilpailla Suomenhevosilla ja erilaisilla perinteisillä rotuponeilla. Kasvatuksen kulmakiviä on myös Suomalaisten ratsuponien jalostus.

Teemme vahvasti ratsuponijalostuksessamme yhteistyötä Eveneverin kanssa, tallin puoli- ja täysiverihevoset ovat osana jalostussuunnitelmaamme monipuolistaen omaa hevoskantaamme. Harrastuksena virtuaalitalleilu on rennoin rantein otettavaa, mutta tavoitteellista omaan tahtiin tapahtuvaa unelmien saavuttamista.

Kristina Vuoksela
Ansqqu (VRL-00428)

Yhteystiedot

Kartanonkuja 10
55375 Veitjärvi, Finland

VRL-00428
AARN6257
☆ ✉ eveneverw@gmail.com
☆ Keskusta ►KLICK
Alkuperäinen ulkoasu © M Layouts | Ulkoasun kuvat © pixabay.com
Kaiken muun © Aarniometsä 2022-2024
Virtuaalitalli / a Sim game stable